Lizzy Ossevoort

Locatie: Vlaardingen
Opleiding: ArtEZ Jazz & Pop Conservatorium & Master Jazz aan de ‘Manhattan School of Music’ in New York

Op de lagere school stond Lizzy al graag in de schijnwerpers vanwege haar muzikale talent. Door haar pianospel en zangtalent kon ze al menig publiek ontroeren. Dit muzikale talent ontwikkelde zich van een schoolmusical tot een auditie bij het junior songfestival. Ook de Gelderse finale van Kinderen voor Kinderen mag niet missen in haar ontwikkeling als zangeres, dit bijzondere evenement betekende dat dit de toekomst moest gaan worden. Lizzy wil ‘Stralen op het Podium!’.

In september 2012 mocht Lizzy beginnen aan het ArtEZ Jazz & Pop Conservatorium in Arnhem. Ze voelde zich meteen als een vis in het water en voor haar is dit de plek waar haar muziekcarrière begon.

Tijdens haar studie mocht ze deelnemen aan The Voice of Holland in 2013. Hierin heeft ze vier omgedraaide stoelen behaald tijdens de blind-auditions. Heeft ze haar battle partner uit de ring weten te zingen en behaalde daarmee een plek in de live-shows. Tevens deed ze dit jaar mee aan het Nederlands Jazz Vocalisten Concours (2013) in Zwolle, hier behaalde ze een mooie 2e plek.

In 2014, deed ze samen met haar toenmalige vaste pianist Stefan Bos mee aan het Prinses Christina Concours (2014) in het Bimhuis in Amsterdam. Als gevolg hiervan mocht het duo samen met het Metropool Orkest de studio in om Burt Bacharach’s kunstwerk ‘The Look of Love’ op te nemen. In het laatste jaar van haar Conservatorium periode, werd ze uitgekozen als 4e jaars student om mee te doen met het Jazz Conservatorium Talent Award op Jazz in Duketown. Hierbij won ze een verdiende 1ste plek.

Lizzy Ossevoort is afgestudeerd in september 2016, in een volle zaal van het Amphion Theater in Doetinchem.

Daar stond ze dan als afgestudeerde 20-jarige studente. Wat nu? Het was even zoeken, maar toen ontving ze in 2017 een beurs van het VandenEnde Foundation. Daarmee heeft ze lessen gevolgd van o.a. Fay Claassen (Keulen), Oli Rockberger (Londen) en Maartje Meijer (Amsterdam). Vervolgens heeft Lizzy verschillende muzikale projecten gedaan met Bert van den Brink, het Metropool Orkest, John Clayton, Ruben Hein, Baer Traa, René Creemers, Pieter Douma en vele anderen. Toch zocht Lizzy naar meer en besloot ze eind 2017 toelating te doen voor een Master Jazz aan de ‘Manhattan School of Music’ in New York, met als gevolg dat ze begin maart 2018 naar New York vloog om haar laatste auditie te doen voor deze legendarische opleiding. Eind maart kreeg ze het fantastische nieuws dat ze was aangenomen. Ze sprong nog net niet door het plafond, maar er ontstond direct een nieuwe uitdaging.

De kosten van deze opleiding bedragen $60.000 dollar, per jaar. Eind maart moest Lizzy financieel alles nog bij elkaar verzamelen om vervolgens te starten in september 2018. Alle fondsen, sponsors en subsidies waren aangeschreven. Tevens had ze een groot crowdfundings-project gestart en hiermee €10.000,- opgehaald. Daarnaast zijn er veel artikelen in de bladen en kranten geschreven en heeft Lizzy enkele benefietconcerten georganiseerd.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ze ten minste voor een half jaar naar New York kon. En met open armen, veel liefde en inzet is het haar gelukt om af te studeren aan de Manhattan School of Music in New York (Mei, 2020).

In december 2019, heeft Lizzy haar eerste debuut single uitgebracht genaamd, ‘What Christmas Really Means’. Met als gevolg, dat ze in het Apollo Theater heeft mogen staan in New York.

Ze heeft vrijdag 30 oktober 2020 haar nieuwste single uitgebracht: ‘Little Things in Life’. Een lied over de ‘ochtendgeur van de natuur als je vroeg de deur uit moet’, ‘je lieve kleine buurjongen die geniet van het onschuldige spelen op de straat’, of ‘je eerste kop koffie in de ochtend’, kortom de kleine dingen die het leven waardevol maken.

Lizzy Ossevoort werkt veel aan haar nieuwe songs en ze verwacht volgend een plaat uit te brengen. Tevens komen er veel nieuwe projecten aan!

Klik hieronder voor video’s:

video 1
video 2
video 3