Bob Wijtsma

Locatie: Vlaardingen
Opleiding: Codarts conservatorium Rotterdam

Begon op 8 jarige leeftijd met klassieke gitaarlessen bij Dik van der Kaaden en wist vanaf dat moment dat muziek maken zijn roeping was. Na vier jaar klassiek gitaar, besloot hij elektrische gitaar te spelen. Hij werd toegelaten op de HAVO voor muziek en Dans en het Rotterdams  conservatorium CODARTS. In 2005 heeft hij zijn studie met succes afgerond. Sindsdien is Bob met ontzettend veel plezier en passie gaan lesgeven. Daarnaast is hij eigenaar van de gitaarschool.

Van 2004 t/m 2010 speelde hij in de band Xystus waar hij vele poppodia betreden heeft en meerdere albums mee uitbracht. Hoogtepunten uit zijn carrière tot nu toe waren de shows met Equilibrio in 2008, de Karmaflow shows in 2015 met het Metropool orkest en de Ayreon “Into the Electric Castle” live shows in 2019.  Sinds 2015 tot heden is hij zeer actief met zijn band Ex Libris waar ze in 2019 hun concept album: “ANN” mee uitbrachten.

Verder speelt Bob met de band Ayreon het complete “into the electric castle” album met niemand minder dan “Fish”(ex zanger Marillion) en vele andere internationale artiesten. Op 13,14 en 15 september 2019 speelde ze rock tempel 013 Tilburg 4 x uitverkocht voor 12.000 man uit 64 landen! Het hele concert is verschenen op diverse mediadragers verschenen en verkrijgbaar in alle platen/CD winkels en online shops. Voor een impressie van de shows kunt u video 4 bekijken (zie link hieronder). Daarnaast schreef hij de openingstrack voor het laatste album: “Brute Force:  van prog rock zanger: Ian Parry (Vengeance, Elegy), genaamd: “In Isolation”.

Kreeg les van: Dik v/der Kaaden, Erik Ball, Menno Gootjes (Focus), Leendert Haaksma (Anouk, Soulvation, Trijntje Oosterhuis), Rogier Wagenaar (Claudia de Breij, Waylon), Age Kat (the Frog, Rick DeVito, Valensia) en Martijn v Agt (Anouk, Ilse de Lange).

Speelde in voorprogramma’s van o.a : Epica, Machine Head, Autumn, Trial of Tears en Kamelot.

Speelt in bands: Ex Libris, Ayreon(live band), Ian Parry’s Rock Emporium

klik hieronder voor video’s

video 1
video 2
video 3
video 4
video 5