Privacy statement

AVG – PRIVACY STATEMENT

GITAARSCHOOL.NL ·WOENSDAG 23 MEI 2018

 

AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Welkom op onze pagina! Als je gebruik maakt van de diensten/het contact/de producten die wij aanbieden, dan volgt ergens in het proces de vraag of u uw persoonlijke gegevens aan ons wilt verstrekken. Deze vraag stellen wij aan u uit noodzakelijkheid voor de uitvoering van een overeenkomst. Praktijkvoorbeelden zijn: – Wij moeten contact met u opnemen omdat een docent ziek/verhindert is. Wij moeten contact met u opnemen vanwege onze planning in de rooster – Wij vragen u om u adresgegevens zodat wij u een factuur kunnen sturen voor de gitaarles/verkoop van kleine artikelen.

Doeleinden persoonsgegevensverwerking

Voor uw en ons gemak slaan wij sinds 1 Januari 1996 de door u aan ons verstrekte gegevens op in ons administratiebestand (EXCEL). Het doel van het verwerken van deze gegevens is: – uit noodzakelijkheid voor recente en toekomstige overeenkomsten, – ter overzicht van onze bedrijfsadministratie.

Categorieën persoonsgegevens

Op de afbeelding hieronder ziet u een voorbeeld van de gegevensadministratie van een fictief persoon. Dit zijn de gegevens die wij van iedere klant voor uw en ons gemak verwerken zodra deze door de klant zelf aan ons verstrekt zijn. Deze gegevens zijn: – Voor- en achternaam – Adresgegevens – geboorte datum – telefoonnummers – email adres – begindatum lessen – einddatum lessen – IBAN nr .

*Voorbeeld van onze gegevensadministratie

Locatie en beveiliging van uw persoonsgegevens.

Uw persoonsgegevens slaan wij op in onze bedrijfsadministratie wat een Excelbestand is welke beveiligd is met een wachtwoord. Dit bestand staat op twee harde schijven van onze werkcomputers en is alleen toegankelijk voor de eigenaren van gitaarschool VOF.  Tevens staat het excel bestand op google drive gedeeld met onze docenten, deze zijn enkel en alleen voor inzage en kunnen derhalve niet aangepast/gecorrigeerd worden. De enige die deze gegevens kunnen aanpassen/corrigeren/verwijderen zijn de eigenaren van gitaarschool VOF. Onze gegevens op Google drive zijn beveiligd met een wachtwoord en de docenten dienen door middel van een unieke code van de google authenticator app in te loggen. Deze unieke code wordt keer op keer opnieuw gegenereerd. De gegevens worden niet met partners, boekhouders of andere partijen gedeeld.

Samenwerking met derde partijen zoals Facebook, Instagram, en ING

Voor  ons bedrijf werken wij via verschillende platforms zoals Facebook, Instagram. Houd er rekening mee dat ook deze partijen gegevens verzamelen. Lees daarom ook de privacy statements van deze partijen door zodat u op de hoogte bent van hoe er met uw gegevens wordt omgegaan. Als u door het lezen van deze statements tot de conclusie komt dat u uw gegevens niet via hun diensten wilt verstrekken, dan vragen wij u ons een e-mail te sturen. Dit e-mailadres is uiteraard met een wachtwoord beveiligd en alleen voor onszelf toegankelijk.

Website en nieuwsbrief

Wij werken met een https website (SSL certificaat) en een nieuwsbrief. De door ons voorheen verzamelde informatie zullen wij echter nooit zonder toestemming gebruiken voor het vullen van onze nieuwsbrieflijst of voor het aanmaken van een klantprofiel op de website.

De website maakt gebruik van cookies om beter en sneller te functioneren en om deze af te kunnen stemmen op uw voorkeuren. ‘Cookies’ zijn kleine tekstbestanden die door de bezochte webpagina automatisch op uw computer worden geplaatst. Je kunt het gebruik van ‘cookies’ via de instellingen van je browser uitschakelen. Dit leidt echter tot een minder goede werking van deze website. Ook derde partijen kunnen cookies plaatsen en internetgedrag volgen, zoals bijvoorbeeld het geval is bij embedded video’s van Vimeo.

Uw recht op inzage, wijzigen en wissen van uw geregistreerde gegevens.

Wij bewaren uw gegevens tot 1 jaar na de laatste les die u bij ons gevolgd heeft. Daarna verwijderen wij deze uit onze administratie. Mocht u uw gegevens eerder willen inzien, wijzigen of laten verwijderen dan kunt u ons simpelweg een bericht sturen. Daarnaast heeft u het recht om een klacht in te dienen over de gegevens die wij van u geregistreerd heb, u kunt dit doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

U kunt gerust contact met ons opnemen via de contact gegevens welke u kan vinden op onze website: www.gitaarschool.nl Als dit artikel vragen bij u heeft opgeroepen, dan staan wij u graag te woord.