Onze docenten

Locatie: Vlaardingen
Opleiding: Codarts conservatorium Rotterdam

Begon op 8 jarige leeftijd met klassieke gitaarlessen bij Dik van der Kaaden en wist vanaf dat moment dat muziek maken zijn roeping was. Na vier jaar klassiek gitaar, besloot hij elektrische gitaar te spelen. Hij werd toegelaten op de HAVO voor muziek en Dans en het Rotterdams  conservatorium CODARTS. In 2005 heeft hij zijn studie met succes afgerond. Sindsdien is Bob met ontzettend veel plezier en passie gaan lesgeven. Daarnaast is hij eigenaar van de gitaarschool.

Van 2004 t/m 2010 speelde hij in de band Xystus waar hij vele poppodia betreden heeft en meerdere albums mee uitbracht. Hoogtepunten uit zijn carrière tot nu toe waren de shows met Equilibrio in 2008, de Karmaflow shows in 2015 met het Metropool orkest en de Ayreon “Into the Electric Castle” live shows in 2019.  Sinds 2015 tot heden is hij zeer actief met zijn band Ex Libris waar ze in 2019 hun concept album: “ANN” mee uitbrachten.

Verder speelt Bob met de band Ayreon het complete “into the electric castle” album met niemand minder dan “Fish”(ex zanger Marillion) en vele andere internationale artiesten. Op 13,14 en 15 september 2019 speelde ze rock tempel 013 Tilburg 4 x uitverkocht voor 12.000 man uit 64 landen! Het hele concert is verschenen op diverse mediadragers verschenen en verkrijgbaar in alle platen/CD winkels en online shops. Voor een impressie van de shows kunt u video 4 bekijken (zie link hieronder). Daarnaast schreef hij de openingstrack voor het laatste album: “Brute Force:  van prog rock zanger: Ian Parry (Vengeance, Elegy), genaamd: “In Isolation”.

Kreeg les van: Dik v/der Kaaden, Erik Ball, Menno Gootjes (Focus), Leendert Haaksma (Anouk, Soulvation, Trijntje Oosterhuis), Rogier Wagenaar (Claudia de Breij, Waylon), Age Kat (the Frog, Rick DeVito, Valensia) en Martijn v Agt (Anouk, Ilse de Lange).

Speelde in voorprogramma’s van o.a : Epica, Machine Head, Autumn, Trial of Tears en Kamelot.

Speelt in bands: Ex Libris, Ayreon(live band), Ian Parry’s Rock Emporium

klik hieronder voor video’s

video 1
video 2
video 3
video 4
video 5

 

Locatie: Schiedam
Opleiding: Codarts Rotterdam

Sinds zijn 15e levensjaar is er geen dag voorbij gegaan waar hij geen muziekinstrument in zijn handen heeft gehad. Door een bijzondere interesse in rock, blues, funk, pop en de hardere stijlen was hij als tiener te herkennen aan de veel te grote hoofdtelefoon, waar hij dag in dag uit muziek door luisterde. Om vervolgens een poging te doen om alles na te spelen.

Bijna vanzelfsprekend was het doel om muziek studeren en ‘later als hij groot is’ van gitaar spelen zijn beroep te maken. Een aantal jaar later heeft hij vol trots zijn diploma aan de Popacademie te Rotterdam behaald. Na de zijn afstuderen speelde hij bij verschillende acts variërend van pop, pop-punk, cross-over, rock en metal acts. Waar hij meerdere albums op zijn naam heeft staan.

Momenteel staan de doordeweekse dagen in het teken van lesgeven en het doorgeven van zijn passie. In het weekend speelt hij met met Slash N’ Roses (Guns N’ Roses Tribute band) en andere acts door heel Europa.

Staan jouw dagen ook in het teken van muziek en wil jij gitaarles? Dan kan dat! Hij geeft namelijk les op een splinternieuwe lokatie in Schiedam. Meld je aan bij Gitaarschool en vraag naar de mogelijkheden!

Locatie: Vlaardingen & Bleiswijk
Opleiding: HBO Music Production & Composition (HKU Muziek & Technologie)

Als muziekproducer heeft Rabin veel ervaring opgedaan in verschillende stijlen en omgevingen. Hij speelt en schrijft al muziek sinds zijn tiende en is tegenwoordig regelmatig in de studio te vinden waar hij o.a. beats maakt met rappers, liedjes opneemt met pop artiesten, dance-sets bouwt met DJ’s en zelfs de buren het leven zuur maakt met de luidste rock-, metal- en punkbands. Al deze uiteenlopende ervaringen hebben van hem een muzikale duizendpoot gemaakt, want naast gitaar als hoofdinstrument doet hij ook bas, drums, toetsen en zang. Dit geeft hem een brede visie op muziek, een visie die versterkt is door zijn opleiding HBO Muziek & Technologie aan de HKU welke hij succesvol heeft afgerond in 2020. Sindsdien is hij zelfstandig actief als producer, muzikant, artiest en ook docent. Lesgeven heeft hem opnieuw verliefd doen worden op gitaar spelen, waar het voor hem ook mee begon. Rabin is o.a. actief bij Rotterdamse hiphop initiatieven Productiehuis FLOW, Levels en HardHeaderz, metalbands Spectrum of Delusion en NEVIAH en brengt sinds kort zijn muziek uit onder zijn artiestennaam Niives waarmee hij is aangesloten bij het multi-media collectief Avansion Collective.

Locatie: Heenvliet
Opleiding: Fontys Rockacademie Tilburg

Tom Groenendaal is een Rotterdamse gitarist, zanger en songwriter. Hij volgde zijn opleiding aan de Rockacademie in Tilburg en rondde in 2019 zijn Bachelor Popmuziek af met een 9 voor het hoofdvak gitaar. Tijdens zijn opleiding specialiseerde Tom zich in (blues) improvisatie, sessiewerk, eigen songs creëren, didactiek, methodiek en audio engineering. Naast het lesgeven is Tom tevens actief als leadgitarist bij de live band van zangeres Nona en met haar treedt hij op regelmatige basis op in clubs en festivals als Pinkpop, Down The Rabbit Hole, North Sea Jazz, Concert at Sea en de Zwarte Cross. Ook is hij regelmatig te horen op de radio en te zien op tv.

Klik hieronder voor video’s:

video 1

video 2

video 3

video 4

Locatie: Vlaardingen
Opleiding: Codarts Rotterdam (conservatorium)

Na lang zeuren bij familie kreeg hij op zijn 14e eindelijk een elektrische gitaar cadeau, wat uiteindelijk veel meer dan een leuke hobby zou gaan worden. Al snel realiseerde hij zich dat hij van muziek zijn beroep wilde maken. Via een korte omleiding is hij op een MBO muziek opleiding terecht gekomen waarna hij door stroomde naar het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hier starte zijn carrière en heeft hij verschillende tours gedaan in het Nederlandse club circuit, maar ook alle grote theaters als gitarist van de Rock n’ Roll muziekvoorstelling Chez Brood (over het leven van Herman Brood). Daarnaast is hij gitarist bij Jan Rot waarmee hij 3 albums opgenomen heeft, met als hoogtepunt een show in koninklijk theater Carré. Naast gitarist is hij ook een zeer bedreven bassist, en vervult deze rol binnen de Rotterdamse “dark-rock” band Kid Harlequin. Gedurende zijn tijd op het conservatorium is hij les gaan geven en wilt dit blijven doen, om zo zijn vak aan nieuwe of oudere generaties over te kunnen brengen.

klik hieronder voor video’s: