Onze docenten

Locatie: Vlaardingen
Opleiding: Codarts conservatorium Rotterdam

Begon op 8 jarige leeftijd met klassieke gitaarlessen bij Dik van der Kaaden en wist vanaf dat moment dat muziek maken zijn roeping was. Na vier jaar klassiek gitaar, besloot hij elektrische gitaar te spelen. Hij werd toegelaten op de HAVO voor muziek en Dans en het Rotterdams  conservatorium CODARTS. In 2005 heeft hij zijn studie met succes afgerond. Sindsdien is Bob met ontzettend veel plezier en passie gaan lesgeven. Daarnaast is hij eigenaar van de gitaarschool.

Van 2004 t/m 2010 speelde hij in de band Xystus waar hij vele poppodia betreden heeft en meerdere albums mee uitbracht. Hoogtepunten uit zijn carrière tot nu toe waren de shows met Equilibrio in 2008, de Karmaflow shows in 2015 met het Metropool orkest en de Ayreon “Into the Electric Castle” live shows in 2019.  Sinds 2015 tot heden is hij zeer actief met zijn band Ex Libris waar ze in 2019 hun concept album: “ANN” mee uitbrachten.

Verder speelt Bob met de band Ayreon het complete “into the electric castle” album met niemand minder dan “Fish”(ex zanger Marillion) en vele andere internationale artiesten. Op 13,14 en 15 september 2019 speelde ze rock tempel 013 Tilburg 4 x uitverkocht voor 12.000 man uit 64 landen! Het hele concert is verschenen op diverse mediadragers verschenen en verkrijgbaar in alle platen/CD winkels en online shops. Voor een impressie van de shows kunt u video 4 bekijken (zie link hieronder). Daarnaast schreef hij de openingstrack voor het laatste album: “Brute Force:  van prog rock zanger: Ian Parry (Vengeance, Elegy), genaamd: “In Isolation”.

Kreeg les van: Dik v/der Kaaden, Erik Ball, Menno Gootjes (Focus), Leendert Haaksma (Anouk, Soulvation, Trijntje Oosterhuis), Rogier Wagenaar (Claudia de Breij, Waylon), Age Kat (the Frog, Rick DeVito, Valensia) en Martijn v Agt (Anouk, Ilse de Lange).

Speelde in voorprogramma’s van o.a : Epica, Machine Head, Autumn, Trial of Tears en Kamelot.

Speelt in bands: Ex Libris, Ayreon(live band), Ian Parry’s Rock Emporium

klik hieronder voor video’s

video 1
video 2
video 3
video 4
video 5

 

Locatie: Schiedam
Opleiding: Codarts Rotterdam

Sinds zijn 15e levensjaar is er geen dag voorbij gegaan waar hij geen muziekinstrument in zijn handen heeft gehad. Door een bijzondere interesse in rock, blues, funk, pop en de hardere stijlen was hij als tiener te herkennen aan de veel te grote hoofdtelefoon, waar hij dag in dag uit muziek door luisterde. Om vervolgens een poging te doen om alles na te spelen.

Bijna vanzelfsprekend was het doel om muziek studeren en ‘later als hij groot is’ van gitaar spelen zijn beroep te maken. Een aantal jaar later heeft hij vol trots zijn diploma aan de Popacademie te Rotterdam behaald. Na de zijn afstuderen speelde hij bij verschillende acts variërend van pop, pop-punk, cross-over, rock en metal acts. Waar hij meerdere albums op zijn naam heeft staan.

Momenteel staan de doordeweekse dagen in het teken van lesgeven en het doorgeven van zijn passie. In het weekend speelt hij met met Slash N’ Roses (Guns N’ Roses Tribute band) en andere acts door heel Europa.

Staan jouw dagen ook in het teken van muziek en wil jij gitaarles? Dan kan dat! Hij geeft namelijk les op een splinternieuwe lokatie in Schiedam. Meld je aan bij Gitaarschool en vraag naar de mogelijkheden!

Locatie: Vlaardingen & Bleiswijk
Opleiding: HBO Music Production & Composition (HKU Muziek & Technologie)

Als muziekproducer heeft Rabin veel ervaring opgedaan in verschillende stijlen en omgevingen. Hij speelt en schrijft al muziek sinds zijn tiende en is tegenwoordig regelmatig in de studio te vinden waar hij o.a. beats maakt met rappers, liedjes opneemt met pop artiesten, dance-sets bouwt met DJ’s en zelfs de buren het leven zuur maakt met de luidste rock-, metal- en punkbands. Al deze uiteenlopende ervaringen hebben van hem een muzikale duizendpoot gemaakt, want naast gitaar als hoofdinstrument doet hij ook bas, drums, toetsen en zang. Dit geeft hem een brede visie op muziek, een visie die versterkt is door zijn opleiding HBO Muziek & Technologie aan de HKU welke hij succesvol heeft afgerond in 2020. Sindsdien is hij zelfstandig actief als producer, muzikant, artiest en ook docent. Lesgeven heeft hem opnieuw verliefd doen worden op gitaar spelen, waar het voor hem ook mee begon. Rabin is o.a. actief bij Rotterdamse hiphop initiatieven Productiehuis FLOW, Levels en HardHeaderz, metalbands Spectrum of Delusion en NEVIAH en brengt sinds kort zijn muziek uit onder zijn artiestennaam Niives waarmee hij is aangesloten bij het multi-media collectief Avansion Collective.

Locatie : Vlaardingen

Vanaf zijn 10e jaar ontstond zijn grote passie voor gitaar. Na eerst vier jaar klassieke gitaarlessen te hebben gevolgd, begon al snel de elektrische gitaar zijn intrede te doen. Vanaf 13 jarige leeftijd speelde hij dan ook in zijn eerste bandje.

Hij speelde in talloze bands met bekende muzikanten waaronder : Richard Hijerman(drums), Rens Lemaier (bassist Guus Meeuwis), Albert van Dijk (pianist bij crazy piano’s en radio 538 en Jan van Duikeren  (onder ander trompettist bij Candy Dulfer). Los van de vele optredens die hij elke week deed bleef hij zich ontwikkelen als gitarist. Zo volgde hij  gitaarlessen bij Egon Verhoeven (gitarist van Hans Dulfer), maar ook bij diverse conservatorium studenten.

Vanaf 1995 tot op heden is hij werkzaam als fulltime muzikant. In 1996 heeft hij gitaarschool Vlaardingen opgericht. Ook is hij mede auteur van een  gitaarmethode (twee delen) die is uitgegeven door de Haske  (Europa’s grootste muziek uitgeverij).

Wekelijks geeft hij met veel plezier les in diverse stijlen. Lesgeven zit hem in het bloed. Het geeft hem veel voldoening om alle kennis over te dragen aan mensen die ook passie hebben voor dit geweldige instrument.

Klik hier voor video’s:

video 1

Locatie: Vlaardingen
Opleiding: Codarts Rotterdam (conservatorium)

Na lang zeuren bij familie kreeg hij op zijn 14e eindelijk een elektrische gitaar cadeau, wat uiteindelijk veel meer dan een leuke hobby zou gaan worden. Al snel realiseerde hij zich dat hij van muziek zijn beroep wilde maken. Via een korte omleiding is hij op een MBO muziek opleiding terecht gekomen waarna hij door stroomde naar het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hier starte zijn carrière en heeft hij verschillende tours gedaan in het Nederlandse club circuit, maar ook alle grote theaters als gitarist van de Rock n’ Roll muziekvoorstelling Chez Brood (over het leven van Herman Brood). Daarnaast is hij gitarist bij Jan Rot waarmee hij 3 albums opgenomen heeft, met als hoogtepunt een show in koninklijk theater Carré. Naast gitarist is hij ook een zeer bedreven bassist, en vervult deze rol binnen de Rotterdamse “dark-rock” band Kid Harlequin. Gedurende zijn tijd op het conservatorium is hij les gaan geven en wilt dit blijven doen, om zo zijn vak aan nieuwe of oudere generaties over te kunnen brengen.

klik hieronder voor video’s:

Locatie: Vlaardingen
Opleiding: ArtEZ Jazz & Pop Conservatorium & Master Jazz aan de ‘Manhattan School of Music’ in New York

Op de lagere school stond Lizzy al graag in de schijnwerpers vanwege haar muzikale talent. Door haar pianospel en zangtalent kon ze al menig publiek ontroeren. Dit muzikale talent ontwikkelde zich van een schoolmusical tot een auditie bij het junior songfestival. Ook de Gelderse finale van Kinderen voor Kinderen mag niet missen in haar ontwikkeling als zangeres, dit bijzondere evenement betekende dat dit de toekomst moest gaan worden. Lizzy wil ‘Stralen op het Podium!’.

In september 2012 mocht Lizzy beginnen aan het ArtEZ Jazz & Pop Conservatorium in Arnhem. Ze voelde zich meteen als een vis in het water en voor haar is dit de plek waar haar muziekcarrière begon.

Tijdens haar studie mocht ze deelnemen aan The Voice of Holland in 2013. Hierin heeft ze vier omgedraaide stoelen behaald tijdens de blind-auditions. Heeft ze haar battle partner uit de ring weten te zingen en behaalde daarmee een plek in de live-shows. Tevens deed ze dit jaar mee aan het Nederlands Jazz Vocalisten Concours (2013) in Zwolle, hier behaalde ze een mooie 2e plek.

In 2014, deed ze samen met haar toenmalige vaste pianist Stefan Bos mee aan het Prinses Christina Concours (2014) in het Bimhuis in Amsterdam. Als gevolg hiervan mocht het duo samen met het Metropool Orkest de studio in om Burt Bacharach’s kunstwerk ‘The Look of Love’ op te nemen. In het laatste jaar van haar Conservatorium periode, werd ze uitgekozen als 4e jaars student om mee te doen met het Jazz Conservatorium Talent Award op Jazz in Duketown. Hierbij won ze een verdiende 1ste plek.

Lizzy Ossevoort is afgestudeerd in september 2016, in een volle zaal van het Amphion Theater in Doetinchem.

Daar stond ze dan als afgestudeerde 20-jarige studente. Wat nu? Het was even zoeken, maar toen ontving ze in 2017 een beurs van het VandenEnde Foundation. Daarmee heeft ze lessen gevolgd van o.a. Fay Claassen (Keulen), Oli Rockberger (Londen) en Maartje Meijer (Amsterdam). Vervolgens heeft Lizzy verschillende muzikale projecten gedaan met Bert van den Brink, het Metropool Orkest, John Clayton, Ruben Hein, Baer Traa, René Creemers, Pieter Douma en vele anderen. Toch zocht Lizzy naar meer en besloot ze eind 2017 toelating te doen voor een Master Jazz aan de ‘Manhattan School of Music’ in New York, met als gevolg dat ze begin maart 2018 naar New York vloog om haar laatste auditie te doen voor deze legendarische opleiding. Eind maart kreeg ze het fantastische nieuws dat ze was aangenomen. Ze sprong nog net niet door het plafond, maar er ontstond direct een nieuwe uitdaging.

De kosten van deze opleiding bedragen $60.000 dollar, per jaar. Eind maart moest Lizzy financieel alles nog bij elkaar verzamelen om vervolgens te starten in september 2018. Alle fondsen, sponsors en subsidies waren aangeschreven. Tevens had ze een groot crowdfundings-project gestart en hiermee €10.000,- opgehaald. Daarnaast zijn er veel artikelen in de bladen en kranten geschreven en heeft Lizzy enkele benefietconcerten georganiseerd.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ze ten minste voor een half jaar naar New York kon. En met open armen, veel liefde en inzet is het haar gelukt om af te studeren aan de Manhattan School of Music in New York (Mei, 2020).

In december 2019, heeft Lizzy haar eerste debuut single uitgebracht genaamd, ‘What Christmas Really Means’. Met als gevolg, dat ze in het Apollo Theater heeft mogen staan in New York.

Ze heeft vrijdag 30 oktober 2020 haar nieuwste single uitgebracht: ‘Little Things in Life’. Een lied over de ‘ochtendgeur van de natuur als je vroeg de deur uit moet’, ‘je lieve kleine buurjongen die geniet van het onschuldige spelen op de straat’, of ‘je eerste kop koffie in de ochtend’, kortom de kleine dingen die het leven waardevol maken.

Lizzy Ossevoort werkt veel aan haar nieuwe songs en ze verwacht volgend een plaat uit te brengen. Tevens komen er veel nieuwe projecten aan!

Klik hieronder voor video’s:

video 1
video 2
video 3

Locatie: Heenvliet en Bleiswijk
Opleiding: conservatorium

Werd al op vroege leeftijd in aanraking gebracht met verschillende instrumenten; piano, gitaar, drums, percussie en zang. Op zijn 11e werd hij hopeloos verliefd op “de muziek” tot op de dag van vandaag.

Hij is al meer dan 20 jaar actief als uitvoerend en docerend muzikant met verschillende bands en artiesten in allerlei soorten stijlen. Plezier in de lessen staat bij hem altijd voor op!

Kreeg les van: Dik v/der Kaaden, Erik Ball, Menno Gootjes, Leendert Haaksma, Rogier Wagenaar, Age Kat en Martijn v Agt.

Klik hieronder voor video’s:

video 1
video 2
video 3