Arend van der Salm

Locatie : Vlaardingen

Vanaf zijn 10e jaar ontstond zijn grote passie voor gitaar. Na eerst vier jaar klassieke gitaarlessen te hebben gevolgd, begon al snel de elektrische gitaar zijn intrede te doen. Vanaf 13 jarige leeftijd speelde hij dan ook in zijn eerste bandje.

Hij speelde in talloze bands met bekende muzikanten waaronder : Richard Hijerman(drums), Rens Lemaier (bassist Guus Meeuwis), Albert van Dijk (pianist bij crazy piano’s en radio 538 en Jan van Duikeren  (onder ander trompettist bij Candy Dulfer). Los van de vele optredens die hij elke week deed bleef hij zich ontwikkelen als gitarist. Zo volgde hij  gitaarlessen bij Egon Verhoeven (gitarist van Hans Dulfer), maar ook bij diverse conservatorium studenten.

Vanaf 1995 tot op heden is hij werkzaam als fulltime muzikant. In 1996 heeft hij gitaarschool Vlaardingen opgericht. Ook is hij mede auteur van een  gitaarmethode (twee delen) die is uitgegeven door de Haske  (Europa’s grootste muziek uitgeverij).

Wekelijks geeft hij met veel plezier les in diverse stijlen. Lesgeven zit hem in het bloed. Het geeft hem veel voldoening om alle kennis over te dragen aan mensen die ook passie hebben voor dit geweldige instrument.

Klik hier voor video’s:

video 1